Diverse publicaties

  

BRUSSEL, 28 Februari 2019 - AG Insurance, de FPIM en Synatom bundelen hun krachten in het Fonds I4B - The Belgian Infrastructure Fund dat de ontwikkeling van infrastructuurprojecten wil versnellen.

U vindt meer informatie in bijgaande persmededeling.

Investering I4B

 

 

BRUSSEL, 4 juli 2018 - Vanochtend vond het tweede en laatste transport van verglaasd middelradioactief afval vanuit Frankrijk naar België plaats. 

 

 

 

BRUSSEL, 30 augustus 2017 - Vanochtend vond het eerste transport van verglaasd middelradioactief afval vanuit Frankrijk naar België plaats.

 

Eerste transport van verglaasd middelradioactief afval

 

 

Aankomst transport op de site van Belgoprocess

 Aankomst van de transportverpakking op de site van Belgoprocess in Dessel

 

 

BRUSSEL, 8 JUNI 2017 - Vanochtend vond het transport van een lege verpakking plaats naar de site van Belgoprocess in Dessel.

U vindt meer informatie in bijgaande persmededeling.

Transport van een lege verpakking naar België

  

 

BRUSSEL, 15 MEI 2017 - In de loop van 2017 keren twee transporten van verglaasd middelradioactief afval terug vanuit Frankrijk naar België. Dit afval is afkomstig van de opwerking van verbruikte Belgische kernbrandstof in Frankrijk. De terugkeer van verglaasd middelradioactief afval past in het kader van opwerkingscontracten tussen SYNATOM en AREVA (La Hague, Frankrijk), die afgesloten werden volgens de opeenvolgende richtlijnen van de Belgische overheid.

U vindt meer informatie in bijgaande persmededeling en het informatiedossier.

 

September - oktober 2016